bakgrunnsbilde flekkbakgrunnsbilde flekk

Omtaler

Juks forekommer dessverre i slike forbrukeromtaler som dette. Derfor har vi brukt omtaler fra utøvere som beviselig har hatt suksess med å ha trent med program og oppfølging fra PG Treningslab.

Jonathan sin suksess etter coachingen, var det tre-siders reportasje om i Kondis, i desember 2017.

Coachingen av Sol og Arild ble fulgt gjennom ni utgaver av samme blad, Kondis, i 2018. Programmene deres kom fortløpende på trykk, slik at også leserne av bladet kunne følge programmene. Suksessene deres ble også behørlig omtalt i Kondis, etter at målene ble mer enn oppnådd.

Vi vil understreke at det å bare følge et program slavisk, ofte ikke er like vellykket. Det er viktig å justere underveis, når det går tungt, når "ondter" oppstår, når totalbelastingen i livet topper seg, osv. Derfor er toveis kommunikasjon med en flink coach underveis, en stor suksessfaktor. Den forståelsen av hensikten med hver økt, som en trener kan gi utøveren, er også viktig i så måte.

Jan Ivar Christiansen

Jan Ivar Christiansen

Jeg vil gjerne takke for alt Per Gunnar har lært og gitt meg i 2018. Per Gunnar har gitt meg tankesett og filosofier som jeg mer eller mindre utnytter daglig. Ikke minst motivasjonen jeg henter fra Per Gunnar som person, samt fra hannes erfaringer og prestasjoner.

Arild Haugen

Arild Haugen

Jeg ble i 2017 rekruttert til et opplegg organisert av Kondis. Der vi var løpere på ulike nivå som skulle nå bestemte mål på Berlin marathon med Per Gunnar som trener. Jeg hadde aldri løpt maraton før og hadde egentlig ingen planer om å begynne med det første heller. Men det som tiltrakk meg med dette opplegget var at jeg kunne få et tilpasset treningsprogram og hjelp av en erfaren coach. Jeg bestemte meg derfor for å følge opplegget slavisk og stole blindt på en coach jeg aldri hadde møtt eller hørt om. Og det skulle jeg ikke angre på.

Den første observasjonen er at PG’s opplegg lærte meg å trene på en helt annen måte enn tidligere. Mye langsommere langturer og mye mindre intense intervaller var hovedingrediensene. Dette føltes merkelig i starten og er valg jeg aldri hadde klart å gjøre alene, men det funket.

En stor fordel med PG’s opplegg er at det gir en styrt progresjon mhp treningsmengde og intensitet som er gjennomtenkt og trygg. Dermed klarte jeg å øke treningsmengden vesentlig uten ødeleggende skadeavbrudd.

Likevel fikk jeg to mindre skadeutfordringer. Men her trådde PG til med sin kunnskap og engasjement og laget spesialtilpasninger i programmet som fikk meg tilbake i vanlig trening på kortest mulig tid.

PGs entusiasme er en tilleggsverdi man får på kjøpet og som ikke skal undervurderes. Har man spørsmål rundt trening, utstyr, kosthold eller hva som helst annet som er relevant for treningshverdagen, så kan man være trygg på at PG villig deler sin omfattende kunnskap med et smil!

Målet mitt i Berlin 2018 var å debutere på 3:20 i mitt 54. år. Jeg syntes det var uvirkelig å skulle kunne løpe så fort, så lenge. Men da dagen kom, fikk jeg en uforglemmelig opplevelse der jeg uten særlige problemer løp i mål på 3:14. Jeg er overbevist om at det var PGs treningsopplegg og involvering som gjorde dette mulig.

Jonathan Waatevik

Jonathan Waatevik

Etter 3 år med fremgang på 10km stagnerte resultatene i 2016. Jeg liker å løpe, jeg liker å sette mål , jeg liker å jage nye rekorder. Våren 2017 bestemte jeg meg for å investere i en pakke som gir økt treningskunnskap & motivasjon. Dette med et definert program for mitt mål, til en fornuftig pris. En slik investering over en gitt periode ser jeg som meget verdifull. Jeg har planer om å løpe (som mosjonist) i mange år fremover og da ønsker jeg å trene riktig så det kan gi resultater. Riktig betyr ikke alltid mer. Jeg hadde lest noen artikler fra PG’s Treningslab, deres visjon om å «jobbe sammen» i perioder av 6 uker traff meg. Jeg sendte en lengre henvendelse med vekt på ønske om definert program – men også mulighet for å øke min treningskunnskap. PG’s Treningslab sitt utfyllende svar trigget meg – jeg ga det et GO.

Dette har gått over all forventning. Pogrammet ble laget, det ble tatt nødvendige hensyn til tilgjengelig tid, familieliv og jobb. Dialogen startet umiddelbart, mine spm ble besvart, bakgrunn for valg av økter ble forklart – et samarbeid var igang. Motivasjonen hadde nådd en ny topp. Vi gikk for et 18 ukers langt samarbeid, som skulle avsluttes med Maraton debut i Oslo 16. September. Estimert form mai 2017: 3:30+ på Maraton. Målet for Oslo Maraton: 3:10. Følelsen av å ha en så nær coach som fulgte opp kontinuerlig, besvarte mine spm utfyllende og raskt ga en ny driv.

Jeg gledet meg til hver økt, jeg gledet meg til fortelle PG med stolthet hver uke at øktene ble utført og hvordan de ble utført. PG’s oppsett traff utrolig bra, jeg responderte godt på opplegget som ble vurdert og justert underveis. Etter en fantastisk økt kun få uker før Oslo Maraton justerte vi målet til «drømmen om» 2:59 i Oslo. Oslo Maraton ble gjennomført på 2:58:51. For en følelse, for en kamp, for en utrolig fin reise disse 18 ukene har vært.

18 uker med PG’s treningslab har resultert i forståelse av hvordan trene riktig og gitt meg nødvendig kunnskap til å kunne fortsette i perioder på «egne bein». Dette er en en investering og samarbeid som anbefales på det sterkeste.

Sol Haugen

Sol Haugen

Etter å ha løpt et par maraton, hvor jeg følte at jeg ikke fikk ut potensialet mitt, i forhold til det jeg hadde prestert på trening. Så ville jeg se om et skreddersydd treningsprogram med oppfølging kunne få meg under den magiske 4-timersgrensen.

Etter å ha begynt med PG’s treningsprogram var den største forandringen at øktene ble mer strukturert, både på lang og kort sikt.

Det var godt å føle seg trygg på at sammenhengen mellom øktene, ukene og månedene var ivaretatt av noen som har erfaring på området. Det å vite at rekkefølgen på øktene i en uke, og også intensitetsgradene i de forskjellige ukene var gjennomtenkt ga en deilig trygghet, som igjen ga meg frihet til å bare sette meg inn i dagens økt, og ut å løpe.

Tidligere har jeg trodd at jeg måtte helt i kjelleren på alle intervalløkter for å få skikkelig treningsutbytte. Så jeg må innrømme at jeg var noe skeptisk til PG’s program, som stort sett baserte seg på terskelfart på intervalløktene (som for meg fremsto altfor rolig). Men jeg ville gi det et forsøk, og jeg angrer ikke!

Jeg merket fort fremgang på testløp og konkurranser jeg deltok i underveis mot det store målet – Berlin Maraton 2018.

Jeg kjente også at jeg til enhver tid hadde mer overskudd, og trengte ikke flere dager for å «komme meg» etter intervalløktene.

Ved uforutsette hendelser, som skadeperioder og mistenkelig god form altfor tidlig, fikk jeg meget god oppfølging av PG, for å unngå å forverre situasjonen ved skader og også bevare godformen og unngå formsvikt mot det store målet.

Det er i disse situasjonene jeg virkelig har følt på profesjonaliteten, erfaringen og den gode servicen PG har stått for.

Mange kan sette opp et treningsprogram, men det å følge opp den enkelte, tilpasse programmet underveis og gi ekspertråd når det trengs er noe ekstra som PG gjorde for meg, som gjorde meg sikker på at min løpehverdag og ønskede progresjon var i de beste hender.

I sum har dette gitt meg en fantastisk opptur løpemessig. Jeg ble bedre kjent med egen kropp, terskel og grense for hva kroppen kan tåle.

I løpet av den perioden jeg fulgte PG’s treningsprogram satt jeg personlig rekord på 5K, 10K, halvmaraton og helmaraton.

En morsom digresjon; i forkant av Berlin Maraton tippet jeg min egen sluttid. Jeg bommet med nesten 10 minutter. PG bommet kun med et og et halvt minutt. Og sluttiden ble 3.31.19 – noe jeg selv ikke trodde var mulig, men PG hadde både trua, ga meg trua og kjente tydeligvis formen min bedre enn meg selv.

Det at PG gjør «det lille ekstra», samt svarer med entusiasme på mine henvendelser, gir enorm motivasjon gjennom en genuin treningsglede og oser av erfaring og profesjonalitet gjør at jeg gir ham mine varmeste anbefalinger.

Jeg vil takke ham for all den gode oppfølgingen jeg fikk, som igjen har gitt meg en rekke fantastiske og gode opplevelser med løpesko på beina.

Gøran Isaksen

Gøran Isaksen

Jeg startet å løpe i 2013 og gjennomførte mitt første maraton i Oslo samme høsten med en god tid på 3:44. Året etter hadde jeg god fremgang og gjennomførte Oslo maraton på 3:21. Da begynte jeg å drømme om å løpe maraton under 3 timer.

Men etter dette stoppet fremgangen helt. Selv om jeg løp like mye, gikk tiden på mine to neste maraton (Berlin 2015 & 2016) tilbake med nesten 10 minutter. Jeg begynte å slå meg til ro med at alderen hadde innhentet meg, helt til jeg leste en artikkel i bladet Kondis, hvor Per Gunnar hadde coachet en mosjonist til under 3 timer på Oslo Maraton. Kunne mosjonisten klare dette med god hjelp, kan jammen jeg også tenkte jeg, og tok kontakt med Per Gunnar.

Det første Per Gunnar gjorde var å redusere hastigheten på alle øktene mine, stikk motsatt av jeg så for meg. Men jeg stolte på hans kunnskaper og evner som coach, og etterhvert begynte fremgangen å komme.

Jeg har med god hjelp av Per Gunnars treningsopplegg dette året, satt pers med to minutter på 10 km (38 min.), og løp inn til 2:59 i Amsterdam Marathon, en pers med hele 22 minutter!

Per Gunnar har med sine kunnskaper og erfaring bidratt til å øke min forståelse for aerob trening. Han har svart på mine utallige spørsmål med stor klokskap og entusiasme hver gang.

Jeg vil absolutt anbefale Per Gunnar som coach og motivator, både for mosjonister og eliteutøvere.