bakgrunnsbilde flekkbakgrunnsbilde flekk
Sølve løper maraton på 2:51

SUKSESS ETTER MERKELIG NESTEN-BRUDD I BERLIN MARATHON

Klokken viste feil, og det fikk Sølve E. Salte til nesten å miste motet, og bryte maraton etter åtte-ni km i Berlin i helgen! Planen var å ligge rundt 4 min pr km. Men som screen-shottet under viser, viste klokken 30-45 '' for mye på hver km! Kanskje var det gps-en som tok 150-200 m for mye pr km? Men så fant han ut av det, og da kom han etterhvert inn i en fin flyt.

Sølve debuterte på maraton på 3:04, for et år siden, to uker før han kom til meg og ville ha meg som trener!

Halvveis i Berlin nå på søndag, passerte han på 1:22:46, og han følte seg fin! Da var det slutt-tid på sub 2:45, som regjerte i hodet. Bra han ikke brøt etter ni km!

Vi hadde på forhånd vurdert at 2:45 kunne være mulig. Sølve har hatt en jevn og svært god fremgang! Men etter alt for hard fysisk jobbing i august og langt ut i september, på toppen av den tunge treningsperioden, og et fra før fysisk krevende liv som bonde, var han stiv og tung i steget i flere uker, helt frem til og med torsdag tre dager før løpet. Han hadde ikke avsluttet den tunge ekstrajobbingen før lørdag en uke før løpet, og jeg fryktet at løpet kom til å bli skadelidne.

Om det bidro til de stive beina han fikk mot slutten, vites ikke. Det går noe tyngre etterhvert, rimeligvis, uansett. Og åpningsfarten ble jo litt over evne. Når du de første åtte km-erne tror du ligger an til 46 ' på første milen, i stedet for rundt 40, som var estimert kapasitet, er det lett for å miste motet, og å løpe litt over evne.

Men denne fantastiske, talentfulle mannen kom seg i mål på 2:51:00!