bakgrunnsbilde flekkbakgrunnsbilde flekk
Treningsprogram ultraløping

En ultraløpers treningsprogram

Jeg kom i dag tilfeldig til å åpne et treningsprogram som jeg løp etter den tiden jeg trente som verst.

Jeg hadde nesten glemt at det var så mye. Men da det stod på, synes ikke jeg det var mye, for det hadde gradvis vokst seg til det nivået, gjennom mange år. Så det falt helt naturlig å gjennomføre de to daglige øktene, til punkt og prikke , etter programmet. Kolonnen til høyre viser antall km pr uke.

Jan Fjærestad var treneren min, og satte opp programmet. Han er kjent for mye, men særlig for store bragder på elitenivå både innen friidrett og orientering. Annet han er kjent for, er at få har trent så store mengder som ham, få løp så sakte på langturer og nesten ingen løp så fort i konkurranser fra 1500 m til maraton. Selv om dette programmet mitt her er mye, snakker vi om bortimot det dobbelte for Jan.

NB! På PC kan du forstørre programmet ved å gå på menyen på de tre prikkene oppe i høyre hjørne, på mobil, med fingene.